Kamu kuruluşlarında muhasebe çalışanlarının iş tatminine etki eden faktörler: Kumluca örneği
The factors of acting the job satisfaction of accountants who are in public institution: Example of Kumluca
  1. Tez No: 296760
  2. Yazar: MUHAMMET BARUTCU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET AĞCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Muhasebe Mesleği, İş Tatmini, Accountancy, Accountancy Profession, Job Efficiency
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu çalışma; kamu kuruluşlarının muhasebe bölümlerinde görevli personelin iş tatmin düzeylerine etki eden faktörleri ortaya koymak ve elde edilen faktörler ile çalışanların iş tatmin düzeyleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla bir anket formu hazırlanmış ve çalışmada kullanılmıştır.Bu araştırmanın evreni ve örneklemi Kumluca ilçesindeki kamu kuruluşlarıdır. Çalışmamızda anket, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununda belirtilen, Genel ve Özel Bütçeli Kurumlarda çalışan 142 muhasebe görevlisine uygulanmıştır. Anket, geri dönüş oranı %100'dür.Anket sonuçları bilgisayar ortamında SPSS.13 paket programıyla analiz edilmiştir.Yapılan araştırmada elde edilen veriler ışığında; çalışanların cinsiyetine, yaş gruplarına, medeni durumuna, eğitim durumuna ve mesleki deneyimine göre toplam iş tatmini değişmemektedir. Çalışanların unvana göre iş tatmini, mali hizmetler uzman yardımcısında daha yüksek çıkmıştır. Araştırmaya göre, muhasebe eğitimi almamış personellerin iş tatminlerinin düşük olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This study was prepared for, to display the acting factors of the degree of job satisfaction to the staff of the accountant department of the public institutions and to analyse the relation between the factors which are to having from the researches and the degree of the job satisfaction of the workers. For this aim a questionnaire was prepared and used in the study.The universe and sample of the study are the public institutions in Kumluca. The questionnaire in the study was applied to the 142 accounting officers working in the general and special budget institutions stated in Public Financial Management and Control Law Number 5018.In this study the statistics analyzes were done with the SPSS 13 package programme.According to results, the total work efficiency doesn?t change according to the employee?s gender, age groups, marital status, educational level and professional experience. According to employee?s profession, job satisfaction is higher in financal services assistant experts. According to the research the staff who has no education are inefficient in their jobs.