Süper düzlemin Z3 - dereceli H - deformasyonu ve geometrik yapısı
Z3 - graded H-deformation and differential geometry of H-superplane
  1. Tez No: 296920
  2. Yazar: ERHAN ÇENE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SULTAN A. ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: q - süper düzlem, Z3 - dereceli diferansiyel hesap, Z3 - dereceli cebir, h- deformasyon, q - superplane, Z3 - graded differential calculus, Z3 - graded algebra, h - deformation
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
Bu çalışmada, Z3 - dereceli kuantum h-süper düzlem, uygun singüler bir g matrisi vasıtasıyla ortaya konmuş ve Rh(1|1) ile gösterilen bu yeni h - süper düzlem üzerine Z3 - dereceli bir diferansiyel hesap kurulmuştur. Bu diferansiyel hesap, kuantum düzlem üzerindeki koordinat fonksiyonlarını, onların birinci ve ikinci mertebe diferansiyellerini, Cartan - Maurer formlarını ve kısmi türevlerini içermektedir.
Özet (Çeviri)
In this work, Z3 - graded quantum h - superplane which we call Rh(1|1) is introduced with a help of proper singular g matrix and a Z3 - graded calculus is constructed over this new h - superplane. This calculus includes, the coordinate functions of this space and also their first and second order differentials, Cartan - Maurer forms and partial derivatives.