Design and implementation of a radiological image viewing tool
Bir radyolojik görüntü izleme programı tasarımı ve yazımı
  1. Tez No: 29939
  2. Yazar: GÜRHAN KESKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEMAL OFLAZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi, Hastane Bilgi Sis temi, Radyoloji Bilgi Sistemi. 2 RADVIEW, Radyolojik görüntü izleme anlamına gelen, İngilizce“ Radiological Image Viewing”kelimelerinden türetilmiştir. iv, Picture Archiving and Communication Systems, Hospital Informa tion Systems, Radiology Information Systems. RADVIEW stands for“.Radiological Image Viewing Tool.”ill
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET BİR RADYOLOJİK GÖRÜNTÜ İZLEME PROGRAMI TASARIMI VE YAZIMI Gürhan Keskin Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Yard. Doç. Dr. Kemal Oflazer Haziran, 1993 Tıp alanında, görüntü arşivleme ve iletişim sistemlerinde son zamanlarda meydana gelen ilerlemeler, doktorlara ve radyologlara radyolojik görüntüleri iş istasyonları (görüntü istasyonları) yolu ile incelemelerine olanak tanımaktadir. Bu tezde, büyük hastanelerin radyoloji kliniklerinde kullanılmak üzere, iş is tasyonlarının görüntü istasyonları olarak kullanımına olanak tanıyan, bir rady olojik görüntü izleme programı tasarımı yapıldı ve gerçekleştirildi. RADVIEW2 ismi verilen programın ana kullanım amacı, tıbbi görüntülerin saklanmasını ve erişimini, radyologlara kullanıcı ile dost bir ortamda sun masıdır. Ayrıca bu program ile, bir hastanın radyolojik bilgilerine ve görüntülerine hızlı bir erişim de sağlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A RADIOLOGICAL IMAGE VIEWING TOOL Gürhan Keskin M.S. in Computer Engineering and Information Science Advisor: Asst. Prof. Kemal Oflazer June, 1993 Recent developments in Picture Archiving and Communication Systems (PACS) in clinical environment allow physicians and radiologists to access and assess radiographic images directly through imaging workstations. In this thesis, an imaging workstation called RADVIEW1 has been designed and implemented for using in a PACS environment in radiology departments of large hospitals. The main function of RADVIEW is the archiving of and access to radiologi cal images by maintaining user friendly interactive environment to radiologists. The system can provide rapid access to any or all radiological information as sociated with a patient.