Fuzzy metrik uzaylarda ortak sabit nokta teoremleri üzerine
On theorems of common fixed points in fuzzy metric spaces
- Tez No: 300905
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL GÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy metric space, fixed point, theorem of fixed point, compatiblity, semi compatiblity, R-weakly comutativity
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır.İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır.İkinci bölümde, bazı temel kavramlara yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, fuzzy metrik uzayın tanımı, bu uzaylar için örnekler ve fuzzymetrik uzayların bazı özellikleri verilmiştir.Son bölümde, bazı fonksiyonların tanımları verilmiş ve bu fonksiyonlarınaralarındaki ilişkiler incelenmiştir. Sonra bu fonksiyonlar için ortak sabitnokta teoremleri verilmiş ve bazı sonuçlar elde edilmiştirAnahtar Kelimeler : Fuzzy metrik uzay, sabit nokta, sabit nokta teoremi,bağdaşabilirlik, yarı bağdaşabilirlik, R-zayıf komutatiflik
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters.The first chapter is devoted to the introduction.In the second chapter, some basic concepts have been recalled.In the third chapter, definition of fuzzy metric spaces, examples for fuzzy metricspaces and some properties of fuzzy metric spaces have been given.In the final chapter, definitions of some functions have been given and relationsbetween these functions have been considired. Then, theorems of common fixedpoint for these functions have been given and some results have been introduced.