Ortaöğretimde sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinin öğrenci başarısına etkisi: Avcılar Lisesi örneği
The effects of passing class and testing regulation on student's success in secondary education: Avcılar High School sample
  1. Tez No: 304042
  2. Yazar: EMİNE BAYINDIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DELİCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Başarı, Değişim, Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği, Education, Success, Change, Measurement and Evaluation, Passing Class and Testing Regulation
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu tez çalışmasında ortaöğretimde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğindeki değişikliklerin öğrenci başarısı üzerindeki etkileri Avcılar Lisesi örneği ele alınmaktadır. Ortaöğretim kurumlarında verimi ve etkiliği artırmak için zaman zaman değişime ihtiyaç duyulmaktadır. Bu değişikliklerden biri de genellikle, öğrenci başarısını doğrudan ilgilendiren Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişikliktir. Bu nedenle 08.12. 2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin, 05.09.1995 tarihli ve 22395 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan bir önceki yönetmelikle beraber, aynı zaman dilimde farklı öğrenci gruplarına uygulanmasına devam edilmesinden, ötürü elde edilen bilgilerin bilimsel çerçevede ortaya konulmasına gerek duyulmuştur. Arşiv kayıtlarının incelenmesi yöntemiyle yapılan bu çalışmanın örnek kitlesi 2004-2005 ve 2008-2009 öğretim yıllarında Avcılar Lisesinde farklı yönetmelik hükümlerine göre öğrenim gören öğrenciler ile ilgili okul idaresince kaydedilen istatistiksel verilerdir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the effect of changes which were done in Passing Class and Test Regulations on student?s success in secondary education (Avcılar High School Sample) is evaluated. Sometimes change is needed to improve secondary education?s productivity and effectiveness. One of the changes which is usually done, concerns student?s success directly, is the change in Passing Class and Testing Regulation for secondary education. For this reason, the Passing Class and Testing Regulation delivered in the official newspaper with the number of 25664 and the date of 08.12.2004 and the previous regulation delivered in the official newspaper with the number of 22395 and the date of 05.09.1995 are together applied at the same time period to different student groups and that why knowledge gathered from this application is needed to be researched in a scientific frame. Sample mass of this research, which has carried out by archive record examining method, is the students attended to Avcılar High School but obeyed different regulations from 2004-2005 to 2008-2009 instruction years and their datum recorded by school administration.