Particle filter based track before detect algorithm for tracking of dim moving targets
Hareketli sönük hedeflerin parçacık filtre tabanlı izle bul algoritması ile takip edilmesi
- Tez No: 305731
- Danışmanlar: PROF. DR. MÜBECCEL DEMİREKLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: izle bul, parçacik filtresi, sönük hedef izleme
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmada, hareketli sönük hedeflerin izle bul algoritması ile takip edilmesi incelenecektir.ılk olarak radar menzil denklemi ve sinyal modellerini anlatmak üzere bir radar ortamıtanıtılmıştır. Daha sonra parçacık filtreler ile ilgili gerekli ön bilgiler verilmiştir. Bu tezinana algoritması olarak, Gaussian dağılıma sahip olmayan ve doğrusal olmayan bir Bayesiankestirim problemini çözmek üzere çoklu model parçacık filtresi geliştirilmiştir. Çok düşükSNR değerleri için, hedef varlık olasılığı ve RMS kestirim doğruluğu performans parametresiolarak belirlenmiştir. Sonuç olarak sim¨ulasyon sonuçlari verilmiş ve performans analizigerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study Track Before Detect (TBD) approach will be analysed for tracking of dim movingtargets. First, a radar setup is presented in order to introduce the radar range equation andsignal models. Then, preliminary information is given about particle filters. As the mainalgorithm of this thesis, a multi-model particle filter method is developed in order to solvethe non-linear non-Gaussian Bayesian estimation problem. Probability of target existenceand RMS estimation accuracy are defined as the performance parameters of the algorithm forvery low SNR targets. Simulation results are provided and performance analysis is presentedas a conclusion.