Hüzünlü Bir Aşk Hikayesi
  1. Tez No: 306540
  2. Yazar: CİHAN ELDEM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Gülseren, Jül, Rıza, Gulseren, Jul, Riza
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 29
Özet
Bayan Gülseren aşk acısı çekmektedir. Aşık olduğu adam Reşat Bey'den sonra duygusal anlamda hayatında kimse olmamıştır. Gülseren, evinde yakın arkadaşları ile bir araya gelir ve arkadaşları kendisi hakkında yorum yapmaya başlar. Gideceği davet öncesinde evde konuşurken Naz kendisine Jül isimli kuaförün telefonunu verir. Jül'ün gerçek ismi Rıza'dır. Bayanlar kendi Aralarında Kuaför Rıza'ya Jül diye hitap etmektedirler.Gülseren, kuaför Jül'e gider ve bir süre sonra karşılıklı olarak aralarında duygusal bir bağ oluşur. Gülseren hislerinden emin olmaya başladığında yakın arkadaşı Naz'a duygularını anlatmaya başlar. Kuaför Jül(Rıza) de kendisine karşı boş değildir. Gülseren tekrar Jül'ün kuaför salonuna gider ve Jül ile karşılıklı olarak duygularını açığa vururlar.
Özet (Çeviri)
Mrs. Gulseren is emotionally in pain. She has had no relationship after her last darling, Mr.Resat. During a meeting, Gulseren?s friends make comments about her life. Before an invitation, her friend Naz, advises a coiffeur to Mrs.Gulseren, nicknamed as ?Jul?. The real name of ?Jul? is Riza, but women usually call him as ?Jul?.Mrs.Gulseren begin to go to the Coiffeur Jul and by the time, an emotional relationship occures. Gulseren tells her feelings to Naz, one of her best friends. However, Jul has similar emotions about Gulseren, too. Then, Gulseren goes to the Coiffeur Jul, and they both reveal the feelings about each other.