An: Kurmaca kısa film
Now: Fictitious Short movie
- Tez No: 306543
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Sahne ve Görüntü Sanatları, Radio and Television, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Yusuf, Zeynep, Camera, Loop
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Hareketli bir şeyi sabit gördüğümüz zaman dilimi nedir?Zeynep, küçük ve sakin bir kafede yalnız başına oturmaktadır. Aynı mekânda bulunan Yusuf ise kitabını okumaya dalmıştır. İlk bakışta; Her şey, her zaman ki gibi sıradan gözükmektedir. Hesabını ödeyip kafeden ayrılan Zeynep, Fotoğraf makinesini masada unutur. Yusuf, kadının peşinden koşar ancak yetişemez. Zeynep taksiye binip, uzaklaşır. Ne yapacağını bilemeyen Yusuf, evine döner. Kadının çekmiş olduğu fotoğraflara göz atar. Son fotoğrafa geldiğinde ise (yakın plan çekilmiş) kendi fotoğrafı ile karşılaşır. Bu gizemli durumdan etkilenen Yusuf, Tutkulu bir arayışa girişir. Zeynep'in her biri faklı mekânlarda çekilmiş fotoğrafları, Yusuf'un bu arayışında yol haritası olmaktadır. Arayışın sonunda Yusuf, Zeynep'in ölmüş olduğu gerçeği ile yüzleşir. Sahil kenarından bir banka gider. Son kez kendi fotoğrafını çekerek o anı ölümsüzleştir. Fotoğraf makinesini bırakır. Gemilerin arasında yok olup gider. Bir başkası fotoğrafını bulana dek, bu döngü devam eder.Özet'te yer alan öykü, görüntü ağırlıklı filme alınmıştır.Anahtar kelimler: Yusuf, Zeynep, Fotoğraf Makinesi, Döngü
Özet (Çeviri)
What is moment?Zeynep sits alone in a cute and small cafe. Yusuf also sits in this cafe and reads a book. At first sight, everything seems ordinary. Zeynep pays the bill and leaves the cafe but she forgets her camera in there. Yusuf runs after her to give it but he cannot catch up. Yusuf cannot decide what to do with this camera and he returns home. At night, he wonders the photos and takes a look at them. He is impressed with the beauty of this woman. In addition to that, at the last photo, he sees the photo of himself which is taken by this mysterious woman. The curiosity catches him faster than he thought and leads to give a decision about finding her. The photos in the camera guide him in this adventure. Meanwhile, Zeynep has a car accident and passes away while she is going to visit her family. Yusuf is heard this news a few days later after she dies. He goes near seaside and sits a bank to think about what has been happening in the past few days. He gives a decision and takes a photo of himself to make this moment deathless. He leaves the camera on the bank and disappears. The new part of this loop begins when the other one finds the camera and the photo of himself/herself in it.Weighted images were filmed story.