Hişt! Hişt!
Shit! Shit!
- Tez No: 306563
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Sait, Adam, Hişt, Kuş, Sait, Man, Şişt, Birt
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Sait adındaki kahraman, bir gün kırlarda gezmeye çıkar. Hava açıktır. Sokaklardan geçer. Kırlık bir alana ulaşır. Arada bir ?hişt? diye bir ses duyar ve ilgilenir. Böylece yürür, dolaşır, kır ve bahar ortamının tadını çıkarır. Sonra bir tanıdığına rastlar ve sohbet eder. Önce ?hişt? diyenin o olduğunu sanır. Tanıdığı da ondan kuşkulanır. Konuşurlar. Hal hatır sorarlar. Birkiler, böcekler ve kuşlar sohbet konusu olur. Sait vedalaşırken yine ?hişt? sesi duyarak adamdan şüphelenir, ama kendisine ?hişt? diyen o değildir. Sonra da şakalaşarak birbirlerine ?Hişt! Hişt!? derler.İnsanlar için bir, ?hişt? sesinin önemli olduğunu fark ederler. Sait oradan ayrılır. Sonsuz bir ıssılıkta yürürken ?hişt? sesi duyar. Dönüp bakmaz. Bu, belki de onun kalbinin sesidir.Hikâye görüntü ağırlıklı filme alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Said by the name of the hero, a day out in the country to visit. The air is clear. Sait Through the streets. Reach the common area. Meanwhile a“tush”he hears a voice and are interested. Thus walking, walks. Spring break and enjoy the environment. Then he found an acquaintance and chat. Before the“tush”he thinks he is from. The suspect knew him. They speak. Greeting they. Plants, insects and birds, becomes the topic of conversation. Sait goodbye again as“tush”sound you hear. The man is suspected. But her“tush”he is not saying. Then joked with each other,“Tush! Tush!”they say.For people,“SH”sound is important to realize that the Said is left there. Issılıkta endless walk“tush”to hear the sound. Do not look back. This is perhaps the sound of her heart.Weighted images were filmed story.