Yürüyordum...
I was walking...
- Tez No: 332805
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGIS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Sait, Burgazada, Balıkçı, Genç çift, `?hişt, Doğa, Sait, Burgazada, Fishermen, Young couple, hişt, Nature ..
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 36
Özet
Sait Faik Abasıyanık?ın kendi hayatından esinlendiği hikayede Sait adındaki kahraman, bir gün Burgazada yollarında gezmeye çıkar. Kapalı ve yağmurlu bir gündür. Sokaklarda, kırlık alanlarda yürür. Not defterine notlar alır. Belki de bir hikaye yazmaktadır. Arada bir ?hişt!? diye ses duyar, ilgilenir ve onun peşinden gider. Böylece yürür, dolaşır, doğanın tadını çıkarır. Genç bir çifte rastlar. Onları bir süre takip eder. Sonra bir tanıdığına rastlar ve bir süre sohbet eder dertleşir. Sait gün boyunca doğada, her gördüğü, konuştuğu insanda ``hişt!?? sesini arar. Sonunda bu sesin yaşamın bir işareti olduğunu anlar ya da böyle olduğuna inanır. Duyduğu sesleri yaşamın, doğanın, insanların ona verdiği mutlulukla bağdaştırır. Hikâye görüntü ağırlıklı filme alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Sait Faik Abasıyanık is the main character and the story was inspired by his own life. One day he was walking on the streets of Burgazada. It was a dark and rainy day. He had walks in the countryside areas. While walking around he took some notes in his book. Maybe he was writing a story. Suddenly he heard a sound like ?hişt?, then he decided to go after him. Thus, he walked and enjoyed the nature. In the meantime he came across with a young couple and followed them for a while. Then he came across with a friend and had a short chat with him. During the whole day in nature, Sait searched for that voice ?hişt? in every single people he met. In the end he understood or maybe wanted to believe that this was a sign of life. He harmonized the sounds he heard with the happiness that life, nature and people gave him. The story was filmed mainly with images.