Medya ve siyaset ilişkisi içerisinde Türkiye'de gazetecilik ve sansür
Relationship between the media and politics in Turkey journalism and censorship
  1. Tez No: 306673
  2. Yazar: PINAR SEVGİNER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT AKSER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Medya, Siyaset, Gazetecilik İdeali, Patronaj, Media, Politics, Ideally of Journalism, Patronage
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu çalışmada, çağdaş demokrasilerde medyaya atfedilen rol ve gazetecilik ideali ele alınırken; 1980 sonrası yapısal olarak dönüşüme uğrayan Türk medya sektöründeki değişimler ve bu değişimin gazeteci kimliğine yansımaları ortaya konmaktadır. Dönüşüme uğrayan medya yapısının tarihsel süreci anlatılırken, medya siyaset ilişkisinde yaşananların, gazetecilik mesleğine etkileri somut örneklerle aktarılmıştır.Araştırmanın özgün bölümünü mesleğin içinde yer almış, gazetecilik akademisyeni ve basın ? yayın gazetecilerinden seçilmiş 10 kişiyle yapılan röportajlar oluşturmaktadır. Teorik söylemlerin pratikteki tespitine dair çıkarımlarda bulunmak üzere, katılımcıların mesleki düşünce ve deneyimlerini kapsayan, röportajlar yapılmıştır. Bu isimler; Ayşenur Arslan, Bekir Coşkun, Esra Arsan, Enver Aysever, Haluk Şahin, Kerimcan Kamal, Mine Kırıkkanat, Ragıp Duran, Umur Talu ve Yasemin İnceoğlu'dur.
Özet (Çeviri)
In this study, the role attributed to the media and the journalistic ideal of modern democracies are handled, as the evolving post-1980 structural changes in the Turkish media sector and the implications of this change in the identity of the journalist pointed out. Describe the historical process of evolving media structure, media events in relation to politics, the effects of the profession of journalism was transferred to concrete examples. Included in the original part of the research method, journalism, academics and the press - broadcast journalist, interviews with 10 people elected. Make inferences regarding the determination of the theoretical to the practical discourses of the participants, including professional thoughts and experiences, were interviewed. These names Ayşenur Arslan, Bekir Coşkun, Esra Arsan, Enver Aysever, Haluk Şahin, Kerimcan Kamal, Mine Kırıkkanat, Ragıp Duran, Umur Talu ve Yasemin İnceoğlu.