Otistik öğrencilere yönelik veri tabanı oluşturulması ve takip uygulaması
Creating a data base and follow-up application for autistic pupils
- Tez No: 307442
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TURHAN KARAGÜLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Otizm, Eğitim Bilgi Sistemleri, Rol Tabanlı Yetkilendirme, Autism, Education Information Systems, Role-Based Authorization
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüzde bilgi teknoloji sistemleri yaşamın her alanında kullanılmaktadır ve eğitim bu alanların başında gelmektedir. Sayıları gerek ülkemizde, gerekse dünyada azımsanmayacak boyutta olan otistik öğrencilere yönelik bilgi sistemleri tasarım ve kullanımı henüz sınırlı düzeydedir.Bu araştırmada otistik çocukların detaylı bilgilerinin tutulması için web tabanlı bir uygulama geliştirilmesi amaçlanmıştır. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin kişisel bilgileri, sağlık, eğitim durumları, velilerinin kişisel bilgileri web tabanlı OCEM uygulaması ile saklanabilecektir. Bu çalışmanın otistik bireylerin yaşam kalitesini yükseltmesi, özel ve üstün yetenekli olanların erken fark edilmesine bir basamak oluşturması düşünülmüştür.
Özet (Çeviri)
Today information technology systems have been used in all fields of life and education is one of the leading ones. The information systems aimed at autistic pupils ,whose numbers not be undersestimeted both in our country and in the world , are still in limited level.In this thesis, it is aimed to develop a web based application to keep detailed information of autistic children. Personal health, educational and parental of pupils who study at Autistic Children Education Centers will be stored in a web based OCEM applicaton. This research is considered to be a further step in improving the life quality of autistic children and an early step to become aware of those who have superior skills.