Erişkin femur cisim kırıklarında antegrad kilitli intramedüller çivileme uygulamalarımız
Our interlocking intramedullary nailing practices for femoral shaft fractures in adults
  1. Tez No: 307583
  2. Yazar: DEMİR DEMİRCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. HALİL BURÇ
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Ortopedi ve Travmatoloji, Orthopedics and Traumatology
  6. Anahtar Kelimeler: Kemik çivileri, femoral kırıklar, cerrahi, kemik fiksasyonu, intramedüller, Bone nails, femoral fractures, surgery, fracture fixation, intramedullary
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu çalışmamızın amacı erişkin femur cisim kırıklarında antegrad yolla uygulanan kilitli intamedüller çivileme tedavisinin klinik sonuçlarını literatürle tartışmaktır.Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde Ocak 2008- Ekim 2010 tarihleri arasında 30 hastanın 30 femur cisim kırığı primer yöntem olarak antegrad kilitli intramedüller çivileme ile tedavi edildi.Bu olguların 24'ü erkek, 6'sı kadındı. Yaş ortalaması 33'tü (20-66). Bu olgular ortalama 7.1 günde opere edildi ve ortalama 23.8 ay takip edildi (13-32). Kırıkların %63'ü trafik kazası sonucu ve %37'si düşme sonucu olmuştu.Takibi tamamlanan 30 kırığın ortalama kaynama süresi 17.8 hafta idi. Hastalar, Thoresen kriterlerine göre değerlendirildiklerinde 16 hasta mükemmel,7 hasta iyi,7 hasta orta kriterde idi.Hiçbir hastada sinir felci, osteomiyelit, klinik problem yaratacak heterotropik ossifikasyon, tespit materyali yetmezliği görülmedi. Takibi tamamlanan tüm olgulanmızın kırığı kaynadı.Yüksek başarı oranları ve komplikasyon oranlarının düşüklüğü nedeni ile erişkin femur cisim kırıklarının tedavisinde antegrad kilitli intramedüller çivilemenin uygun bir endikasyon olduğu sonucuna varıldı.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to discuss the clinical results of the femoral fractures in adults which were treated by antegrade interlocking intramedullary nailing with respect to the literature.Between January 2008- October 2010, antegrade interlocking intramedullary nailing were performed as a primary treatment for 30 femoral fractures in 30 patients in Orthopaedics and Traumatology Department of Suleyman Demirel Unıversity Practice and Research Hospital.There were 6 females and 24 males. The mean age of patients was 33 years (20- 66). These cases were operated on average 7.1 days and mean folow-up was 23.8 months (13-32). 63% of the fractures were formed as a result of traffic accidents and 37% occurred as a result of falling.The average union time for the followed 30 patients was 17.8 weeks. The results were evaluated according to Thoresen criteria. According this evaluation system, results in 16 patients were excellent, in 7 patients good and in remaining 7 patients moderate.None of the patients had nerve palsies, osteomyelitis, heterotropic ossification leading to clinical problems or fixation failure. Fracture union was obtained in all patients.As a conclusion, high success rates and low complication rates of antegrade interlocking intramedullary nailing in adult femoral shaft fractures is an appropriate indication.