Göç imgeleri
Visual sequences of migration
  1. Tez No: 308526
  2. Yazar: SASAN BAHERİ RAD
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. BİRSEN GİDERER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, imge, arşiv, görsel, kayıt, görsel sanatlar, göçmen ressamlar, sanatsal yaratıcılık, retrospektif, araç, amaç, görüntü ve resim, görsel illüzyon, kolaj, sentez, Migration, image, archve, visual, record, visual arts, migrant painters, artistic creativity, retrospective, means, aim, painting, visual illusion, collage, synthesis
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Sanat, toplumla iç içe geçmiştir. Sanatın tarihi toplumların tarihi ile şekillenmekte, aynı zamanda toplumların tarihlerine yön vermektedir. Bunun yanı sıra, sanat tarihi, tarihsel süreçte toplumların şekillenmesinde çok önemli bir rol üstlenen göç olgusundan da yakından etkilemiştir. Bu açıdan, sanat tarihini göçler tarihi bağlamında incelemek önemli bir yer tutmaktadır. Bu sanat eseri raporu çalışmasında Ortadoğu'da yaşamış olup batıya göç eden ve görsel sanatlarla uğraşan sanatçıların çalışmalarında görülen değişiklikler incelenmektedir. Bu araştırmada, ressamların görsel arşivleri incelenerek onların göç öncesi ve göç sonrası yaratıcı süreçlerinin nasıl etkilediğine vurgu yapılmaktadır. Bu bağlamda, farklı sanatçılardan örneklerle karşılaştırılmaktadır. Aynı zamanda, başka bir ülkeye göç etmemin kendi çalışmalarımda yarattığı etki, göç öncesi ve sonrası süreçteki kendi yaratıcılığımdaki değişimler, hem görsellerle hem de basit bir dille karşılaştırmalı örnekler üzerinden anlatılmaktadır. Yapılan çözümlemeler, göçmen ressamların yaşantılarının eserlerine yansıdığını ve sanat akımlarının şekillenmesinde etkili olduğunu gösteren örneklerle güçlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
Art is intertwined with society. Art history is shaped by history of societies. And at the same time, art history is a factor which determines history of societies. Besides that, art history is closely affected by the notion of migration, which also has a significant role on forming societies in the historical process. In this context, it takes a great consideration to analyze art history in the context of the history of migration. In this Artwork Project Report, the changes of the creative works of the painters who lived in the Middle East and migrated to the West, are analyzed. In this paper, I emphasize how the creative processes of painters change before and after migration by reviewing the visual archives of the painters. In this sense, illustrations are compared. As well, I take into consideration the changes in my own creative process after I migrate to another country. Hence, I make a comparison among the illustrations of my own creative works. In this study, the analysis underlines that the creative works of the painters are reflected by their daily lives. In addition to that, the changing creative processes of the painters play an important role on the emergence of art movements.