Limon ve soda
Lemon and soda
- Tez No: 308709
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: İşsizlik, Sosyal Sorunlar, Ekonomik Sorunlar, Psikolojik Sorunlar, Unemployment, Social problems, Economic problems, Psychological problems
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
İşsizlik bu yüzyılda Türkiye'de ve diğer ülkelerde ekonomik hayatın kendisini sürekli besleyen sosyal,ekonomik ve psikolojik bir problemdir.Film de İki gencin yurtdışına çıkma arzusunda olması buna rağmen maddi ve manevi zorluklar yaşaması işsiz olmaları hayatda ki planlarını ve gelecekle ilgili düşüncelerini olumsuz yönde etkilemesi çoğu kişinin hayatda karşısına çıktığı ve yaşadığı işsizlik sürecinin kişileri nasıl ve ne yönde etkilendiğini bu film çalışmasında anlattım.
Özet (Çeviri)
Unemployment is a social, economic and psychological problem which is constantly fed by the economic life in Turkey and in other countries during this century.In the movie, I have explained through two young men who want to go abroad, still they encounter financial and moral difficulties; being unemployed affects their plans in life and their thoughts about the future; how and in which way the unemployment process affects people who are confronted in their life and is lived by most of the people.