Yeni medya ve sosyalleşme
New media and socialization
  1. Tez No: 308879
  2. Yazar: EYÜP SATIL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. METE KAZAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Sosyal Değişim, Yeni Medya, Teknoloji, İnternet ve Sosyal Paylaşım Siteleri, Kullanımlar ve Doyumlar, Communication, Social Change, New Media, Tecnology, Internet and Social Networking Sites, uses and gratification
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Günümüzde gelişen teknolojilerin en önemlilerinden olan bilgisayar ve internet teknolojileri hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. İnternet kullanımının her geçen gün artması, her türlü bilgiye kolaylıkla ve herhangi bir denetim olmadan ulaşılması beraberinde birçok olumsuz sonucu da getirmektedir. Bu çalışmada yeni medyanın ürünlerinden sosyal paylaşım sitelerinin sosyalleşmeyle olan ilişkisi incelenmiştir. Mcluhan'ın Global Köy kavramını doğrular nitelikte elektronik iletişim ortamlarının neden olduğu değişim tartışılmış ve bu konuda yapılan çalışmaların ağırlıklı olarak Kullanımlar ve Doyumlar yaklaşımını kuramsal dayanak olarak aldıkları belirlenmiştir. Çalışmada konu ile ilgili yapılan bazı çalışmalara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Computer and internet technologies are used all areas of our life. Especially internet usage are getting more for last years. Internet usage increases day by day and affects all area of our lifes. Internet is gradually estrange from social life the children and youngs. In this study it has been examined the relation between socialization and social networking sites as the products of new media. The change caused by the electronical communication media which is a corroboration for Mcluhan?s Global Village concept has been discussed and it has been estimated that the studies in this case is mostly based on the Utilizations and Satiations approach as notional basis. Some relevant studies have been included as well.