Twice into the stream
Aynı nehirde bir daha
- Tez No: 310827
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAĞ AKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: görmek, algılamak, beden, kişisel, kamusal, seeing, perception, body, private, public
- Yıl: 2011
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu metin ?Aynı nehirde bir daha? sergisini destekleyici bir çalışmadır ve sergiden ayrı olarak değerlendirilemez. ?Aynı nehirde bir daha? serisi, nasıl gördüğümüz üzerine bir araştırma olarak tasarlandı. Kendi bedenimize bakışımızı ve algılayışımızı, diğer bedenlerin bize bakışı ve algılayışı ile ilişkili olarak incelemeye aldığım işler, insanın kendisini harici araçların yardımı olmaksızın, bir bütün olarak görmesinin imkânsızlığı etrafında şekillendi. Parça ve bütün arasında merak uyandıran ilişkiler kurarken, sıradan olanı daha yakından inceleme fırsatı buluyor, aynı zamanda kişisel ile kamusal olan arasındaki sınırları sorguluyorum.
Özet (Çeviri)
This is a supplementary text for the exhibition ?Twice into the stream? and cannot be considered separately. ?Twice into the stream? is intended as an inquiry into the way we see. Starting from the impossibility of seeing oneself as a complete figure without the help of external devices, I explore the ways we see and perceive our own body, in connection with the ways our body is seen and perceived by other bodies. Searching for intriguing relationships between the parts and the whole, creates an opportunity for me to take a closer look at the ordinary, as well as question the boundaries between private and public.