İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında verilen deri aksesuarları dersinin incelenmesi
Istanbul Metropolitan Municipality investigation of leather accessories course in the art and vocational training courses
  1. Tez No: 310958
  2. Yazar: MÜNEVVER AYDİL ERTAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEDİHA GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: El Sanatları, Eğitim ve Öğretim, Crafts, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, yetişkin eğitimi, mesleki eğitim, İSMEK, el sanatları, deri, dericilik, deri aksesuarları, education, adult education, vocational training, ISMEK, handicrafts, leather, tanning, leather accessories
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: El Sanatları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dekoratif Ürünler Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu araştırmanın amacı, yetişkin eğitiminde önemli bir yere sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (İSMEK) Deri Aksesuarları Dersinin kursiyer görüşlerine göre incelenmesi ve yeterliliklerinin ortaya konmasıdır.Araştırmanın çalışma evrenini, 2009-2010 eğitim döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının Üsküdar şubesindeki Deri Aksesuarları Dersine devam eden ve mezun kursiyerler oluşturmaktadır. Toplam 40 kursiyere uzman görüşünde hazırlanan anket uygulanmış, elde edilen veriler ise SPSS paket programında değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarını yorumlamak için verilerin analizinde frekans ve yüzde dağılımları alınarak, bulgular tablolarda verilmiştir.Araştırmada elde edilen veriler değerlendirildiğinde, Deri Aksesuarları dersine kursiyerlerin severek ve isteyerek katıldıkları görülmüştür. Kursta ürettikleri ürünlerden kursiyerlerin çoğunluğunun memnun kaldığı hatta bu ürünleri çeşitli sergilerde satarak gelir elde ettikleri tespit edilmiştir. Kurslarda kullanılan araç ve gerecin teknolojik gelişmeler doğrultusunda yetersiz kaldığı ve yine malzeme temini konusunda da sıkıntılar çekildiği anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study, is to examine and expose the qualification of Leather Accessories course, according to the views of the course participants of Istanbul Metropolitan Municipality Art and Vocational Training Courses, (ISMEK) which has an important place for adult education.Population of the study are, 2009-2010 Education and Vocational Training Courses of the Istanbul Metropolitan Municipality Art Leather Accessories Uskudar Branch Course?s ongoing and graduate trainees. Totaly, 40 trainees were given a questionnaire which was prepared by expert opinions, and the obtained datas were evaluated in the SPSS package program. To interpret the results of research are shown in the tables, which the distributions of the datas were based on the frequency and percentage.When the datas obtained in the study were evaluated, Leather Accessories lesson trainees were loving and willingly participated. That the majority of trainees are satisfied with the products they produce in the course or even generate revenue by selling these products in various exhibitions that have been identified. It has been understood that the tools and instruments used in the courses are deficient according to the evolution of technology and some difficulties occur, while obtaining mandatory supplies.