Rusya'da paganizm
Paganism in Russia
  1. Tez No: 312553
  2. Yazar: BETÜL KAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE PAMİR DİETRİCH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Paganizm, Rusya, Mit, Kült, Rus Paganizmi, Tanrılar, İnanç, Paganism, Russia, Myth, Cult, Russian Paganism, Deities, Belief
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Rus Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
?Rusya'da Paganizm? adlı yüksek lisans çalışmamız giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde paganizmin tanımı, doğuşu ve pagan milletler hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Rusya'da paganizm inancının başlangıcı ve Rus tanrıları incelenmiştir. İkinci bölümde Rus Paganların doğanın gücüne inanışı, yarı tanrısal atfettikleri varlıklar ve ruhlar konuları ele alınmıştır. Üçüncü ve son bölümde ise, Rus Paganların toplum yapısı, kültürleri, kutladıkları özel günler hakkında bilgi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Our study called ?Paganism in Russia? formed with introduction and three parts.In the introduction part, some information about the definition and existence of paganism, nations of paganism were studied. In the first part, the beginning of belief of paganism and Russian deities were researched. In the second part, Russian Pagans who believe the power of nature and semi-divine creatures and spirits were studied. In the third or last part, information about the community structure of Russian Pagans, cultures, celebrated special or festive days were given.