İşlevleri açısından Arapçada ve Türkçede zarflar
Adverbs for functions in Arabic language and Turkish language
- Tez No: 313243
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. AKİF ÖZDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Linguistics
- Anahtar Kelimeler: Arapça, Türkçe, Zarf, Karşılaştırma, Arabic, Turkish, Adverb, Comparison
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Dil, insanların duygu ve düşüncelerini birbirlerine iletmelerini sağlayan sistemli bir araçtır.Her dilin kendine özgü unsurları, kuralları ve özellikleri vardır.Kökeni farklı dil ailelerine dayanan Arapça ve Türkçe dillerinin de kendilerine özgü yapıları, ortak ve farklı özellikleri mevcuttur.Buradan hareketle; Türkçenin ve Arapçanın unsurlarından zarfların, bu dillerin kendi mantıkları çerçevesinde incelenmesi ve karşılaştırmalı olarak ele alınıp değerlendirilmesi; dil öğrenim ve öğretim sürecinde ve diller arası aktarımda karşılıklarının daha düzgün ve anlaşılır ibarelerle ifade etmede fayda ve kolaylık sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
Language is a sistemetical tool that provides people to share their feelings and ideas with each other.Each language has its own competents, rules and characteristics. Arabic and Turkish which have different origins have common and various special features. As a result;It is tought that investigation of adverbs of Turkish and Arabic in these languages? own logic frames and then comparison and improvement of them will be helpfull and also will provide faciliation at learning and teaching language process and at translation of these languages to each other truely and clearly.