Flavonoidlerin yapıları ve onların fizikokimyasal özellikleri
Flavonoids structures and their physicochemical properties
- Tez No: 315541
- Danışmanlar: PROF. DR. RZA ABBASOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Flavon, Flavan, Flavonon, Flavone, Flavan, Flavonon, Flavonol
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizikokimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Fizikokimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu çalışmada birçok biyolojik özelliği ve geniş kullanım alanına sahip flavonid ve flavonid türevleri araştırılmıştır. Ayrıca bu yapıların tıbbi yönden etkilerine değinilmiş olup ne tür bitkilerden elde edildiklerine yer verilmiştir.Diğer bir yandan bilim insanlarının bu bileşiklere neden önem verdiği ve geçmişten günümüze ne kadar çeşidin tespit edildiğinden bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, many of the biological and wide in the use of the flavonid and flavonid derivatives are investigated. In addition, these structures, medical aspects of the effects of touched on is what kind of plants are so ungrateful.On the other hand, the scientists of these compounds cause the importance and the past and present of how much of the kind identified since it is mentioned.