Benekli balon balığı'nın (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) antalya körfezi'ndeki büyüme özellikleri
Growth characteristics of the silverstripe blaasop (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) in Antalya bay
- Tez No: 316465
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT BİLECENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Su Ürünleri, Biology, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Lagocephalus sceleratus, Antalya Körfezi, Büyüme özellikleri, Lagocephalus sceleratus, Antalya Bay, Growth characteristics
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Adnan Menderes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hidrobiyoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZETBENEKLİ BALON BALIĞI'NIN (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) ANTALYA KÖRFEZİ'NDEKİ BÜYÜME ÖZELLİKLERİSuna TÜZÜNYüksek Lisans Tezi, Biyoloji Anabilim DalıTez Danışmanı: Prof. Dr. Murat BİLECENOĞLU2012, 41 sayfaBu tez çalışmasında, Antalya Körfezi'ndeki benekli balon balığı Lagocephalus sceleratus (Gmelin, 1789) türünün büyüme özellikleri araştırılmıştır. Nisan 2010 ? Kasım 2011 tarihlerini kapsayan dönemde, toplam 321 benekli balon balığı trol ve kıyı balıkçılarından temin edilmiştir. Toplanan örneklerin total boyları 5.9 cm ile 46.3 cm arasında değişiklik göstermiştir. Ağırlık ve boy ölçümleri alınan 115 balığın boy ağırlık ilişkisi W = 0,0228L2,9109 olarak ifade edilmiştir. Lagocephalus sceleratus türünün büyüme parametreleri, boy frekans verileri kullanılarak, FISAT-II bilgisayar programında yer alan ELEFAN-I rutini ile hesaplanmıştır. Boy ? frekans analizinde, ikişer cm'lik boylara göre gruplanan veri, yaz (Haziran + Ağustos), ilkbahar (Nisan) ve sonbahar (Eylül + Kasım) olmak üzere mevsimsel kullanılmıştır. Elde edilen von Bertalanffy büyüme denklemi Lt = 48.2 [1 - e -0.52 (t + 0.27)] olarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTGROWTH CHARACTERISTICS OF THE SILVERSTRIPE BLAASOP (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) IN ANTALYA BAYSuna TÜZÜNM.Sc. Thesis, Department of BiologySupervisor: Prof. Dr. Murat BİLECENOĞLU2012, 41 pagesIn this study, growth characteristics of the silverstripe blaasop (Lagocephalus sceleratus Gmelin,1789) was investigated in Antalya Bay. A sample of 321 fish with total lengths ranging from 5.9 cm to 46.3 cm was collected from trawl and coastal fisheries between April 2010 and November 2011. Growth and length data were measured from 115 of the fish, with a length ? weight relationship of W = 0,0228L2,9109. Growth parameters of Lagocephalus sceleratus were calculated using the ELEFAN-I routine of the FISAT-II software, using length frequency data. In length frequency analysis, seasonal data was used and data was classified as per 2 cm length groups, containing three seasons: summer (June + August), spring (April) and fall (September + November). The von Bertalanffy growth equation was calculated as Lt = 48.2 [1 - e -0.52 (t + 0.27)].