İstatistiksel Korovkin tipi yaklaşım teoremleri
Statistical Korovkin type approximation theorems
  1. Tez No: 316511
  2. Yazar: SEVDA ORHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAMİL DEMİRCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: statistiksel yakınsaklık, pozitif lineer operatör, Korovkin tipiyaklasım teoremi, istatistiksel düzgün yakınsaklık, süreklilik modülü, es-istatistikselyakınsaklık, Statistical convergence, positive linear operator, Korovkin typeapproximation theorem, statistical uniform convergence, modulus of continuity, equistatisticalconvergence
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sinop Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu yüksek lisans tezi üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölüm giris için ayrıldı. kincibölümde istatistiksel yakınsaklık kavramı tanıtıldı. Buna iliskin örnekler ve bazısonuçlar verildi. Üçüncü bölümün birinci kısmında pozitif lineer operatörler ile ilgiligenel bilgiler ve ikinci kısımda klasik Korovkin tipi yaklasım teoremleri verildi.Üçüncü kısımda istatistiksel yakınsaklık kullanılarak Korovkin tipi teorem çalısıldı vebu teoremin mertebesi verildi. Dördüncü ve besinci kısımda sırasıyla periyodikfonksiyonlar için istatistiksel Korovkin tipi teorem ve [ , ] p L a b de istatistiksel Korovkintipi teorem incelendi. Son kısımda ise pozitif lineer operatörlerin es-istatistikselyakınsaklıgı ve es-istatistiksel yakınsaklık kullanılarak bir Korovkin tipi teoremçalısıldı. Daha sonra bu teoremi saglayan fakat klasik ve istatistiksel durumusaglamayan bir örnek verildi. Ayrıca es-istatistiksel yakınsaklık oranı süreklilik modülüyardımıyla hesaplandı.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. The first chapter has been devoted to theintroduction. In the second chapter, statistical convergence has been recalled. Examplesand some results concerning this concept has been given. In the first section of the thirdchapter some general information about positive linear operators and in the secondsection classical Korovkin type theorems have been given. In the third section usingstatistical convergence Korovkin type theorem has been studied and the order of thistheorem has been given. In the fourth and fifth sections statistical Korovkin typetheorem for periodic functions and statistical Korovkin type theorem in [ , ] p L a b havebeen considered, respectively. In the last section equi-statistical convergence of positivelinear operators and using equi-statistical convergence Korovkin type theorem studied.Then, an example such that this theorem works but its classical and statistical cases donot work has been given. Also, the rates of equi-statistical convergence have beencomputed.