İkinci mertebeden diferansyel denklemlerin çözümleri ile ilgili salınım kriterleri
Oscillation criteia with solutions second order differantial equations
  1. Tez No: 317829
  2. Yazar: MEHMET GÖKSU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PAKİZE TEMTEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Diferensiyel denklem, salınım, salınımsızlık, Differential Equations, oscillation, non-oscillation
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tezde, ikinci mertebeden belli yapıdaki lineer olmayan diferensiyel denklemlerin çözümlerinin salınımı incelenmiştir. Çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; temel tanım ve kavramlara yer verilmiştir. İkinci bölümde; ikinci mertebeden lineer olmayan diferensiyel denklemi ele alınıp incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise, yine ikinci mertebede diferensiyel denkleminin çözümünün salınımı incelenmiştir. Son olarak dördüncü bölümde ise şeklindeki denklemler gözönüne alınarak, salınım kriterleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, it is considered the oscillation of solutions for second order non-linear differential equations. This work consists of four chapters. The first chapter is given some fundamental definitions and concepts. In the second chapter, the second order nonlinear differential equations are investigated. In the third chapter, we are concerned with oscillation of solution of the second order differential equations. Lastly in the fourth chapter, consider the oscillation behavior of second order differential equations