Sivil toplum kuruluşlarının yönetim anlayışındaki değişime etkileri
The affects of non-governmental organizations on management understanding
  1. Tez No: 320272
  2. Yazar: HASAN AKAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERCAN OKTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sivil Toplum, Sivil Toplum Kuruluşları, Yönetim, Değişim
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 186
Özet
Yönetim, insanların bir arada yaşama alışkanlığı kazanması ile beraber muhatap oldukları bir kavramdır. Sosyal hayatın birer parçasını teşkil eden birey, diğer bireyler ile yaşamını ikame etmesinin yanında ortak amaçlara ulaşmak için de işbirliği içerisindedir. Yönetim kavramı da genel olarak bu bahsedilen ortamlarda tezahür etmektedir. Bireylerin amaçlarında veya zihinlerindeki algılarda yaşayacakları değişim, doğal olarak bireylerin sosyal yaşamları ile eklemlenmiş yönetim olgusuna da etki edecektir.Sosyal hayatın disiplinleri arasında bulunan yönetim kavramının direkt muhatabı birey olduğundan dolayı birey ile ilgili tüm değişim ve gelişim de yönetim kavramı ile ilişkilendirilebilir.Bireylerin sosyal yaşam bloğu içerisinde amaç veya akıl birliği ile bir araya geldiği yapılanmaların en önemlileri arasında Sivil Toplum Kuruluşları bulunmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşları bünyelerinde barındırdıkları bireyleri etkileyebilmekte, zihinlerdeki kavram algısını ve hayatın çeşitli dengelerini değiştirebilme gücüne sahiptirler.Bu çalışmada Sivil Toplum Kuruluşlarının son zamanlarda yönetim alanında yaşanan değişime etkileri üzerinde durulmaktadır. Yönetimdeki değişimde Sivil Toplum Kuruluşlarının ne gibi rol oynadıkları işlenmektedir.
Özet (Çeviri)
Management emerged with the people?s together living. Humans as a piece of social life, with other individuals resume their lives and corporate with them for carrying out own aims. In generally, management notion exists in this environment which mentioned before .The change in perceptions or in the aims of individual?s will be affect the management notion that articulated with social life naturally.Collocutors of management notion is humans, so every change and development interested with humans can be connected to management sciences.Non-governmental organizations are one of the most important structures that individual?s come together with aim and mental togetherness in the block of social life of persons? . Non-governmental organizations can affect peoples, and their concept perceptions in their minds and different other balances livings of humans hosted in their structure.This study gives point to the non-profit organizations? effect on management area and it?s change. And the role of non-profit organizations? in the change on management.Key worlds: non governmental, non governmental organizations, management, chance