Johann Sebastian Bach'ın No.2 si Minor Flüt ve Orkestra Suit'inin icra bakımından incelenmesi
An analysis of Johann Sebastian Bach's Orchestral Suite No.2 in b Minor flute in terms of performance
  1. Tez No: 320955
  2. Yazar: GİZEM KARAGÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. ALİ AKBAROV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: BarokJohann Sebastian BachSuitFlüt, BaroqueJohann Sebastian BachSuiteFlute
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu araştırma, Johann Sebastian Bach'ın No.2 Si Minor Flüt ve Orkestra Suit'inin icra bakımından incelenmesine katkıda bulunmak üzere; Johann Sebastian Bach'ın hayatı, enstrümanları, tınıları ve bu tınıların barok'un genel stili ile esere kattığı müzikal farklılıkları ve biçimi, suit formu ve dansların genel özellikleri, eserin armoni ve form açısından incelenmesi, barok stil nedeniyle belli bir farklılık dışına çıkılamadan kısaca uygulanan çalış tekniklerinin gösterilmesi ve eserin müzikalite bakımından genel olarak incelenmesiyle varılabilecek daha yeni, doğru ve bu anlamda etkili icrayı hedef almıştır.Orta Çağ ve Rönesans'ta hep aynı seviyede kullanılan ses şiddetinin barok dönemde piyano (düşük ses) ve forte (gür ses) gibi ortaya çıkan terimlerle değişmesi dönemin en belirgin özelliğidir. Kontraslar ve ritmik yapıda görülen büyük gelişmelerin müziğin yapısını değiştirmesi ve çalgıların yeni teknikler kullanarak çalınmaya başlaması da barok dönemi oluşturan diğer önemli özelliklerdir. Ayrıca icracılığın önemi, kapsam genişliği ve karmaşıklığının artması; barok müzikteki başlıca büyük yenilik olan fonksiyonel tonalite kavramının gelişmesiyle, bu dönemdeki bestecilere ve çalgıcılara çok daha ayrıntılı ve incelikli süsleme çeşitlemelerini uygulamaya başlamalarına fırsat vermiştir. Suit formunun genel yapı ve karakteri de eserin müzikalitesi ve icrasını oluşturan unsurlardır.
Özet (Çeviri)
This study aims to contribute to the analysis of Johann Sebastian's Orchestral Suite No.2 in B Minor Flute in terms of performance. İn this respect, it aims at newer, more accurate and effective performance, which can be obtained through the analysis of the work in respect to Johann Sebastian Bach's life, musical style, general features of the baroque period, baroque orchestra of the period, the instruments, tones, musical differences and style, which are included in the performance via the tones with the general style of baraque, suite form, genaral features of dances, harmony and form, and also through displaying briefly applied playing techniques without making a certain difference due to the baroque style by the general analysis of the work in terms of musicality.The most apparent feature of the period is changing the volume, which was used at the same level in the Middle Ages and Renaissance, with the terms such as piano (low sound) and forte (sonorous) that appeared in the baroque period. Another important feature of baroque period is playing the instruments with new techniques and changes in the form of music by means of the major developments in contrast a for and rhythmical forms. Moreover, the importance of performance has given an opportunity for starting the implenmentation of more detailed and subtle ornamentation variations for composers and musicians of the period by broadening the scope, increasing complexity, and improving the term functional tonality, which is the primary great innovation in this period. General structure and characters of suite form are the elements which construct the musicality and performance of the work.