Barok Dönem'de süit ve Johann Sebastian Bach Si minör no: 2 Orkestra Süiti'nin flüt partisi üzerine bir inceleme
A study of the suite form in the Baroque Era and the part for flute from Johann Sebastian Bach's Suite in B minor no:2 for Orchestra
- Tez No: 304373
- Danışmanlar: DOÇ. PELİN HALKACI AKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Johann Sebastian Bach, Flüt, Barok Dönem, Süit, Si minör Süit BWV 1067, Johann Sebastian Bach, Flute, Baroque Era, Suite, B Minor Suite BWV 1067
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada Johann Sebastian Bach'ın BWV 1067 si minör Orkestra Süiti'nin flüt partisi incelendi. Bu incelemeyi yaparken, eserin ortaya çıkış sürecinin daha iyi anlatılabilmesi için eserin bestecisi Johann Sebastian Bach ve yaşadığı dönem olan Barok Dönem hakkında genel bilgiler verildi. Barok Dönem'deki müziğin ve süit formunun gelişimi ve süiti oluşturan bölümler kısaca ele alındı. Flütün tarihsel gelişimi ve Barok Dönem'de oynadığı rol hakkında bilgiler verildi. Eserin incelenmesinde flüt partisi temel alınmış olsa da incelemenin gereğince yapılabilmesi için zaman zaman diğer partilere de değinildi. Eser form, armoni ve yorum açısından ele alındı ve bu incelemenin icracının eseri yorumlarken faydalanabileceği bir kaynak olması amaçlandı.
Özet (Çeviri)
In this work, the part for flute in Johann Sebastian Bach?s BWV 1067 Orchestra Suite in Si minor has been analized. While doing this analysis, in order to provide better understanding of the creation process of the composition, general information has been given about the composer J. S. Bach and Baroque Era which he lived. Musical developments in the Baroque Era and the development of the suite form as well as the movements defining the suite form have been briefly examined. Information has been provided on the historical development of the flute and the role of it in Baroque music. Though this study takes as its? base the flute part in the above composition, the other parts have also been referred to from time to time to complete the analysis. The composition has been examined from the point of view of form, harmony and interpretation, and the aim of the analysis is to provide a useful source-work for other musicians in their interpretation of this composition.