İpek Ongun'un eserlerinde tematik sorunlar
Thematic problems in İpek Ongun's works
- Tez No: 320973
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ESAT CAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: İpek Ongun, Çocuk, Çocuk Edebiyatı, Genç, Gençlik Edebiyatı, Ipek Ongun, Child, Children?s Literature, Youth, Youth Literature
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışmanın konusu İpek Ongun'un çocuk ve gençlere yönelik yazdığı eserlerin tematik yönden incelenmesidir. İpek Ongun, çocuk ve genç edebiyatının ülkemizdeki önemli temsilcilerinden biridir. Yazarın kaleme aldığı on sekiz eserin hemen hemen tamamı, çocuk ve gençlere yöneliktir.Çalışmamızın ilk bölümünde çocuk ve gençlik edebiyatının ne olduğu açıklanmıştır. İkinci bölümde ise Tanzimat'tan günümüze kadar çocuk ve gençlere hitap eden eserler, ayrıntıya girilmeden anlatılmıştır. Sonraki bölümde ise yazarın kitaplarında ele aldığı temalar incelendi. Temalar, çalışmamızın merkezini oluşturdu. Son bölümde de üslûp konusu işlendi.
Özet (Çeviri)
Aim of the work prepared as a master thesis is to search İpek Ongun?s Works for children and youth thematically. Ongun is one of the most import antb writer of children?s and youth literature.Nearly all of eihteen Works written by the writer are devoted to children and youth.In the first part of our work ,a description of children?s and youth literature was given .In the second part ,the works for children and youth from the Tanzimat reforms in 1839 until today were presented generally.The themses dealt with by Ongun in her books were studied in other part.The themes constituted the backbone of our study .In the last part ,style of the writen was emphasized.