Kiriş-kolon teorisinde ortaya çıkan dördüncü mertebeden sınır değer probleminin adomian ayrışım yöntemiyle çözümü
The solution of fourth order baundary value problem arising out of the beam column theory by adomian decomposition method
  1. Tez No: 323079
  2. Yazar: ŞAİLE ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER KELEŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Adomian Ayrışım Metodu, Kiriş-Kolon Teorisi, Lineer Diferansiyel Denklemler, Sınır Değer Problemleri, Adomian Decomposition Method, Beam ? Column Theory, Linear Differential Equations, Baundary Value Problems
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu tez çalışması beş bölüm olarak düzenlenmiştir. Birinci bölümde, konunun önemi ve Adomian ayrışım yöntemiyle ilgili bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, konuyla ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde, problemin çözümü için kullanılacak olan Adomian ayrışım yönteminin temel yapısı verilmiş ve lineer olmayan bir örnek sunulmuştur. Dördüncü bölümde, üçüncü bölümde sunulan Adomian ayrışım yöntemi Kiriş-Kolon Teorisinden doğan lineer homojen ve homojen olmayan üç sınır-değer problemine uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar tablo ve grafiklerle ifade edilmiştir. Beşinci bölümde, elde edilen sonuçlar yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis is arrenged in five chapters. In the first chapter, we give information about the important of subject and Adomian decomposition method. In the second chapter, some basic definitions and theorems about the subject are outlined. In the third chapter, we give general structure of Adomian decomposition method to be used for the solution of problem and a non-linear sample is provided. In the fourth chapter, the Adomian decomposition method which is presented in the third chapter is applied linear homogeneous and non-homogeneous three baundary value problems arising from the Beam - Column Theory. The obtained results are expressed in tables and graphs. In the fifth chapter, we remark the obtained results.