Eser sözleşmesinde iş sahibinin ayıptan dolayı sözleşmeden dönme hakkı
The right of business owner to recede from a contract due to the defective work in the freelance contract
- Tez No: 323337
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHU AYANOĞLU MORALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Müteahhidin Ayıba Karşı Tekeffül Sorumluluğu, İş Sahibinin Sözleşmeden Dönme Hakkı, Eser Sözleşmesinin Sona Ermesi, Contractor?s duty of warranty against defects, The right of the business owner to recede from a contract, Discharge of Freelance Contract
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Çalışmamızın amacı; eser sözleşmesinde iş sahibinin, teslim edilen eserdeki ayıplara karşı, sözleşmeden dönme hakkına başvurabilmesinin koşulları ve bu hakkın kullanılmasının doğuracağı sonuçları değerlendirmektir. Tez konusu incelenirken, eser sözleşmesi açısından mülga Borçlar Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu hükümleri ayrımına önem verilerek ve Türk Borçlar Kanunu ile eser sözleşmesine ilişkin olarak getirilen değişikliklere değinilmiştirÇalışmamız, temel olarak üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, ayıba karşı tekeffül hükümlerinin şartları ve iş sahibinin sözleşmeden dönme hakkı incelenmiştir. İkinci bölümde, sözleşmeden dönme kavramı ve sözleşmeden dönmenin sonuçları incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise, sözleşmeden dönme üzerine tasfiye ilişkisinin kapsamı belirlenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of our study is to evaluate the terms of business owner?s right to apply for avoidance of a contract in the freelance contract against the defects in delivered work and to evaluate the consequences of the use of this right. While examining the dissertation subject, the emphasis was placed on the distinction of obsolete the Code of Obligations and the provision of the Turkish Code of Obligations in terms of the freelance contract and the changes which are brought in relation to the Turkish Code of Obligations and the freelance contract was discussed.Our study consists three main chapter. In the first chapter, provision of warranty against defects and the right of the business owner to recede from a contract was analyzed. In the second chapter the concept of the recede from the contract and the consequences of the recede will be examined. In the third chapter, after receding from the contract, the scope of the liquidation will be determined.