Ücretin miktarı ve ödendiğinin ispatı
The amount of wage and evidence of its payment
  1. Tez No: 323464
  2. Yazar: ALİ GEYİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VELİ KARAGÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Ücret, Ücretin Miktarı, Ücretin Ödenmesi, İspat, İspat araçları, Wage, Amount of Wage, Payment of Wage, Evidence, Evidence Tools
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
Ücretin Miktarı Ve Ödendiğinin İspatı konulu yüksek lisans projemiz dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ücret kavramı ve türleri üzerinde, ikinci bölümde ise ücretin miktarı ve ödenmesine ilişkin kurallar üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde ücretin ödenmemesi halinde işçinin sahip olduğu haklar kısaca ele alınmış ve bu davada hangi mahkemelerin görevli ve yetkili olacağına, yargılama usulünün nasıl olması gerektiği hususlarına değinilmiştir. Dördüncü bölümde ise ücretin miktarı ve ödenmemesi halinde açılmış olan bir davada ispat yükünün hangi koşullarda kime ait olduğu ve bu ispat sürecinde iş hukuku açısından önem arz eden ispat araçlarına değinilmiş ve incelememiz Yargıtay kararları ile de zenginleştirilerek, Ücretin Miktarı ve Ödendiğinin İspatı konusu değerlendirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our master project on the amount of wage and evidence of its payment consists of four main parts. The project concentrates on the term wage and its types in the first part, and the amount of it and the rules related to its payment in the second part. In the third part, the rights of the worker are mentioned in short in case the wage is not paid and also touches on which courts are in charge and authorized in such a case and how the proceedings should be. In the fourth part, it touches on who holds the evidence charge in which circumstances in such a case in case the wage is not paid and it also touches on evidences that play an important role in terms of labor law in the process of justification. The amount of wage and evidence of its payment has been evaluated by enriching our study with the decrees of Court of Appeals.