Karahayıt (Denizli) yöresinin jeotermal potansiyeli
Karahayıt (Denizli) geothermal potential
- Tez No: 324555
- Danışmanlar: PROF. ALİ BİLGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Jeotermal (Denizli), hidrojeoloji, hidrojeokimya, Geothermal (Denizli), hydrogeology, hydrogeochemistry
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Süleyman Demirel Üniversitesi kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmanın asıl amacı, Denizli karahayıt jeotermal kaynaklara ilişkin bilgilerin derlenmesi, güncelleştirilmesi ve bölgenin jeotermal enerji açısından potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın içeriğinde Denizli iline ve jeotermal alanlara ait özet jeoloji bilgiler verilmiş ve Türkiye Jeotermal Kaynaklar envanterinden yararlanılarak bu alanlara ilişkin jeolojik özellikleri gösteren haritalar kullanılmıştır. Arazi çalışmalarında jeotermal kaynaklara ait sıcaklık, debi, pH, Eh, kuyu kullanım durumu belirlenmiştir. Aynı zamanda kaynaklar ve kuyuların koordinatları da mümkün olduğu ölçüde GPS ile ölçülerek belirlenmiştir. Bu kaynak ve kuyulara ait kimyasal analiz sonuçları verilmiş ve bu suların özellikleri, birtakım grafik ve diyagramlar kullanılarak belirlenmiştir. Bu araştırma bulguları önceki çalışmalar ile deneştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study was carried out under Süleyman Demirel University, compiling information on geothermal resources in the province of Bursa, updated, and the region to evaluate the potential of geothermal energy. The content of this study, a summary of the geological province of Bursa and the geothermal fields in Turkey are given and Geothermal Resources and the inventory of geological features using maps showing the areas used. Field studies of geothermal resources temperature, flow, pH, Eh, well defined user status. At the same time, the resources and coordinates of the wells, was determined by measuring the extent possible with GPS. The source and chemical analysis results of the wells are given and some properties of these waters were determined using graphs and diagrams. These research findings correlated with previous studies.