Tunceli İli Crabronidae (Hymenoptera) türleri üzerinde faunistik çalışmalar
Tunceli Province faunistic studies on the types of Crabronidae (Hymenoptera)
  1. Tez No: 324759
  2. Yazar: MURAT YÜKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EROL YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Hymenoptera, Crabronidae, Fauna, Tunceli, Hymenoptera, Crabronidae, Fauna, Tunceli
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
tunceli ili ve ilçelerinde belirli lokalitelerden toplanan metaryaller değerlendirilerek, crabronidae familyasının ildeki dağılışları verilmeye çalışılmıştır.yapılan çalışma sonucu Astatinae altfamilyasından 2 cinse bağlı 8 tür ve alttür, Bembicinae altfamilyasından 11 cinse bağlı 16 tür ve alttür, Philanthinae altfamilyasından 2 cinse bağlı 17 tür ve alttür, Pemphredoninae altfamilyasından 3 cinse bağlı 3 tür ve alttür ve Crabroninae altfamilyasından 8 cinse bağlı 20 tür ve alttür olmak üzere toplam 5 altfamilyaya bağlı 26 cinse ait 64 tür ve alttür tespit edilmiştir. Bu türlerden 59?u Tunceli İlinden ilk kez tespit edilmiştir. İncelenen türlerin Türkiye?deki dağılışları, örnek sayıları ve toplanma yerleri ile ilgili etiket bilgileri verilmiştir. Saptanan türlerin beslenme davranışı yönünden predatör oldukları görülmüştür.
Özet (Çeviri)
Studies were carried out to establish the family of Crabronidae in Tunceli Province in 2011-2012. As a result, 8 species and subspecies from 2 genera belonging to Astatinae, 16 species and subspecies from 11 genera belonging to Bembicinae, 17 species and subspecies from 2 genera belonging to Philanthinae, 3 species and subspecies from 3 genera belonging to Pemphredoninae, 20 species and subspecies from 8 genera belonging to Pemphredoninae and total of 64 species and subspecies from 26 genera of 5 subfamilies belonging to the family of Crabronidae have been recorded. Fifty nine of the identified species and subspecies are new determined from Tunceli. Separately, distributions in Turkey, the sample number and collection for each species investigated were given. As that feeding behavior of these species they identified predators.