Türk dış politikası söyleminde insan hakları
Human rights in Turkish foreign policy discourse
  1. Tez No: 326149
  2. Yazar: CANSU AKBAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Dış Politikası, İnsan Hakları, Suriyeli Mülteciler, Göç ve İltica, Ortadoğu, Turkish Foreign Policy, Human Rights, Syrian Refugees, Migration and Asylum, Middle East
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
`Türk Dış Politikası Söyleminde İnsan Hakları' başlıklı bu çalışmada ilk olarak Türk dış politikasının kuramsal çerçevesine yer verilerek, TDP'yi etkileyen temel öğeler ve TDP'nin dayandığı ilkeler olan Batıcılık ve statükoculuk ilkelerine yer verilmiştir. Ardından TDP'nindönemlere ayrılarak olarak tarihsel boyutu anlatılmıştır. İkinci bölümde `TDP söyleminde insan hakları' başlığı altında insan haklarının genel bir çerçevesi çizilmiş, insan haklarının bir dış politika aracı olarak kullanılmasından ve bunun TDP'deki karşılığından söz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
`Human Rights in Turkish Foreign Policy Discourse? has been entitled in this study; first of all information of the theoretical framework of Turkish foreign policy(TFP) and then the basic elements and principles of influencing the westernism and following the status quo TFP based on, have been given. After that TFP's history has been described at periods of time.