Bankacılık sisteminde insan kaynakları yönetimi ve performans değerlendirme
Human resources management in the banking system and performance assessment
- Tez No: 327456
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL BİRCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Performans, Performans Değerlendirme, Motivasyon, İKY, Banking, Performance, Performance Evaluation, Motivation, HRM
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışma ile bankacılık sektöründeki insan kaynaklarına yönelik performans ölçme kriterlerinin belirlenmesi, bunların çalışanlar tarafından nasıl algılandığının tespiti ve iş tatminine yönelik etkilerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle, dinamik bir süreci ifade eden performans değerlendirmenin sektörel olarak incelenmesi ve çalışanlar ve motivasyonları üzerindeki etkilerinin tespiti verimlilik ve etkinliğe önemli katkılar sağlayacaktır.Taşıdığı risk ve yoğun çalışma temposuyla diğer birçok sektördeki çalışanlardan daha ağır çalışma koşullarına sahip olan banka çalışanlarının, kendilerine uygulanan performans kriterlerine ilişkin İKY standardı geliştirilmiştir. Kurumlarda çalışanlarla yöneticilerin birlikte amaçlar saptaması, çabaların birleştirilmesi ve alınan sonuçların değerlendirilmesi için yapılan performans değerlendirme, çalışanların performansını planlamayı, değerlendirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamakta, objektifliği, uygunluğu, güvenilirliği, iş birliği ve iletişim sağlama özelliği ile motivasyon üzerinde etkili olmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, determining the criteria for measuring the performance of the banking sector for human resources, their determination and how it is perceived by employees is aimed to determine the effects of job satisfaction. Therefore, the performance assessment is a dynamic process and motivations of employees on the effects of sectoral analysis and event detection efficiency and make an important contribution. Due to the risks, and the hard work of many other workers in the industry with more severe operating conditions, the bank employees, HRM standard has been developed for the performance criteria applied to them. Managers in organizations with employees detection purposes, combining the efforts made for the evaluation of the results and performance evaluation, employee performance planning, assessment and aims to improve the objectivity, relevance, reliability, collaboration and communication are effective in providing feature on motivation.