Mus'ab İbn Umeyr'in hayatı ve kişiliği
The life and personelity of Mus'ab b. Umeyr
  1. Tez No: 327459
  2. Yazar: KÖKSAL ÇOBAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Din, Biography, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Mus'ab, Umeyr, Mekke, Medine, Akabe Biatları, Bedir, Uhud, Mus'ab, Umeyr, Makah, Medina, Akabe Submissions, Badr and Uhud
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu çalışmada Mus'ab b. Umeyr'in hayatı ve kişiliği ele alınmıştır. Çalışma yapılırken hem Mekke, hem de Medine döneminde yer aldığı ve etkisinin bulunduğu tarihî olaylara ilişkin bilgiler verilerek onun hayatına ışık tutulmuştur. Bu bağlamda Mus'ab b. Umeyr'in hayatı, Akabe Biatları?ndaki fonksiyonu, Medine dönemindeki tebliğ ve irşat çalışmaları ve şahsiyeti ile ahlâkî özelliklerine vurgu yapılmıştır. Ayrıca, İslâm'ı tebliğ ederken insanlara yaklaşım tarzına ve sahip olduğu tebliğ metoduna da değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
The study discussed the life and personality of Mus'ab bin Umeyr. The study shed light on his life, giving information on the historical events occurring in Makah and Medina, which had an impact on his life. The emphasis was placed on his life, his services in Akabe Submissions, his studies on conveyance and the efforts to show the true path during the period of Medina and the features of his life and personality. Besides, his way of approaching to people and of conveying while he was conveying the Islam was also discussed.