Alternative photography in the digital age: Perfect photographs in an imperfect way
Sayısal çağda alternatif fotoğrafçılık: Kusurlu mükemmellikte fotoğraflar
  1. Tez No: 327496
  2. Yazar: SERDAR BİLİCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DİLEK KAYA, DR. ÖZLEM ÖZKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Alternatif Fotoğrafçılık, Sayısal Negatif, Antiquarian Avant-Garde, Cyanotype, Van Dyke Brown, Salt Print, Güneş Baskı, Albinizm, Alternative Photography, Digital Negative, Antiquarian Avant-Garde, Cyanotype, Van Dyke Brown, Salt Print, Sun Print, Albinism
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu tezin amacı fotoğrafçılığın kimyasal ve sayısal alanlarının birlikteliğiyle biçimlenecek olası bir alternatif fotoğraf geleceğini keşfetmektir. Bu çalışmada, Cyanotype, Salt Print ve VanDyke Brown olarak bilinen tarihi fotoğraf teknikleri, modern mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile elde edilebilen sayısal negatifler kullanılarak oluşturulmuştur.Baskı sürecindeki türlü etmenlere karşı son derecede duyarlı olan alternatif fotoğraf baskıların her biri görsel açıdan kendine has ve eşsizdir. Bu bağlamda, alternatif fotoğraf tekniklerinin sergilediği görsel eşsizlik ile albinizmin görsel benzersizliği arasında bir bağlantı kurulmuştur. Fotoğraf üretme eyleminin öznesinde, vizyonunda ve zanaatında insan etmenine vurgu yapan bu çalışma benzersiz bir konu üzerine benzersiz fotoğraflar üretmeyi amaçlar.
Özet (Çeviri)
This thesis explores the possibility of an alternative future of photography from the union of digital and chemical domains of the photographic medium. The historical photographic processes known as Cyanotype, Salt print and Vandyke Brown are employed for this project in conjunction with the modern inkjet printer produced digital negatives.As being highly sensitive to the variables during the process, each alternative photographic print exhibits a visual uniqueness. In this aspect, there is conceptual correlation with the visual uniqueness of alternative photographic processes and the visual uniqueness of albinism. Emphasizing the human element in subject, vision and craft of making photographs, this project aims to produce unique photographs of a visually unique subject.