Fuar organizasyonlarının katılımcı firmaların finansal performanslarına etkileri
The effects of fair organisations on financial performances of exhibitor firms
- Tez No: 327935
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜRBÜZ GÖKÇEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Fuar Organizasyonları, Fuarcılık, Katılımcı Firmalar, Officexpo 2012, Fair organisations, Fairs, Participant firms, Officexpo 2012
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Fuar organizasyonları ve fuarcılık sektörü gelişen bir seyir izleyerek iş dünyası için önemli avantajlar yaratan; iş hacimlerini yükselten; ürün ve hizmetlerini tanıtma, sergileme ve pazarlamada onlara kolaylıklar sağlayan; rekabette avantajlar yaratan ve müşteri portföylerini geliştirmelerini sağlayan bir değer olarak karşımıza çıkmaktadırlar.Fuar organizasyonları, bu fuarlarda yer alan katılımcı firmalar için, fuarlara katılımda bulunmadan önce yapacakları planlamalarla ilgili olarak bazı faydalar sağlayacaktır. Bu planlamalarda katılımcı olacak olan firma, bulunduğu sektör, hedef kitlesi ve fuardaki amaçları gibi temel noktaları belirleyecek ve kendisine getireceği fayda/zarar analizini gerçekleştirecektir.Fuar organizasyonlarının katılımcı firmaların finansal performanslarına etkilerinin incelendiği bu çalışmada; fuarcılık ve fuarcılık sektörü, fuarlara katılımda bulunacak firmaların fuar öncesi, esnası ve sonrasında ne gibi çalışmalar yaptığı ile bu çalışmalardan doğan maliyetlerin neler olduğu ele alınmış olup, aynı zamanda gerçekleştirilmiş bir fuarda(Officexpo 2012) yer almış olan katılımcı firmaların, bu fuardan orta/uzun vadede finansal açıdan ne şekilde etkilendikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Fair organisations and Fair organisations sector has showed up developing with a big importance as a creator of new advantages, improving the business fields, introducing its products and services, creator of innovation in marketing and advantages in competition and a supplier of client portfolios.Fair organisations will gain favour fort he exhibitor firms about the planning procedure that the exhibitor firms will use before they attend. The firm which is going to participate in this sparseness will determine on some basic factors, like which sector they are going to be in, who the target mass will be and some important aims. With this study in which the effects of exhibitor firms on financial performances are analysed, fairs and fair organisation, and what studies have been done before, during and after by the firms that are going to attend the fairs and how much will they will cost are evaluated,and meanwhile with this fair (Officexpo 2012) on what way they the exhibitor firms are affected in terms of middle/long terms.