Karşılaştırmalı bir yaklaşımla kamu yönetimi ve özel sektörde halkla ilişkiler ve etkileşimi
Public relations and their interactions in public relations and private sector with an comperative approach
  1. Tez No: 328004
  2. Yazar: ÖMER TAŞÇATAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FEYZULLAH ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Hedef Kitle, Kamu Sektörü, Özel Sektör, Sivil Toplum, Public Relations, Target Audience, Public Sector, Private Sector, Civil Society
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Kamu yönetimi anlayışının, işletme yönetimi anlayışına benzediği, kürselleşme olgusunun etkili olduğu günümüzde, özel kurumlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları için değişimler karşısında hedef kitleyle, halkla ilişkiler departmanları ve firmaları aracılığıyla iletişimin sağlanması, üretim ve hizmet süreci kadar önem taşımaktadır.Karşılaştırmalı Bir Yaklaşımla Kamu Yönetimi ve Özel Sektörde Halkla İlişkiler ve Etkileşimi isimli bu çalışmanın amacı, halkla ilişkilerin kamu sektörü, özel sektörde ve sivil toplum örgütlerinde nasıl anlaşıldığını, karşılaştırmalı bir yaklaşımla ortaya koymaktır. Çalışmanın giriş bölümünde halkla ilişkilerin tanımına ve halkla ilişkilerle ilgili temel bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra, halkla ilişkilerde kamu sektöründe, özel sektörde ve sivil toplum faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunlar, çözüm önerileri ve örnek faaliyetlere yer verilmiştir. Çalışma sonuç ile tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In todays?s globalizing world process where the understanding of public administration resembles to the business management approach, the creation of the corporate image for private and public instutitions and non-governmental organizations by determinig of various strategies in the face of emerging trends, ensuring the communication with target group by way of public relations department and firms is as important as production and service process.The aim of this study by name ?The Public Relations And Their İnteractions In Public Relations And Private Sector With And Comperative Approach? is to reveal how understood of public relations in public management, private sector and non-governmental organizations with a comparative approach. In introductory chapter of the study, the definition of public relations both in public administration and in private sector, and the basic information about public relations are given. Later, in public relations, occurring problems in the organization and implementation of public administration and private sector, solution suggestions and implementation examples are included. The study has been completed with the result.