Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili toplumsal olayların ortaya çıkardığı caz müziği stilleri üzerine bir inceleme
A research over the styles of jazz music that come forward social events related to United States of America
  1. Tez No: 328745
  2. Yazar: UĞUR DAŞTAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR SADIK KARATAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Caz Müziği, Amerika Birleşik Devletleri, Afro-Amerikan, Afrikalı Köleler, Jazz Music, United States Of America, Afro-American, African Slaves
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Bilimleri Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Caz müziği Afrika kökenli bir müziktir. Afrika'dan Yeni Dünyaya ayak basanzenci kölelerin müziğidir. Burada zencilerin Amerika ile tanışmasıyla Afro-Amerikankültürü ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada, Afro-Amerikan kültürünün ortaya çıkmasındanitibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde ki toplumsal olayların ortaya çıkardığı cazstilleri incelenmiştir.Bu çalışmada betimsel araştırma yöntemlerinden tarama modeli kullanılmıştır.Bu çalışmanın sonucunda; spiritual ilahilerin caz müziğinin kökleri olduğu, cazmüziğinin kiliseden etkilendiği, 1. ve 2. Dünya savaşının caz stillerinin ortayaçıkmasına sebep olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Roots of Jazz music comes from Africa. It is the music of the slaves comingfrom Africa to the New World. Meeting of African slaves with America leads tocreation of Afro-American culture. In this study jazz styles which ever since wasrevealed by American social events that had made Afro-American culture came out hasbeen examined.In this study scanning which is one of the desciption research techniques, hasbeen used. As a result of this study spiritual hymns were the origins of the jazz music.As a conclusion, Jazz music was affected by the church and the World War 1. and 2.Had caused jazz music to came out.