Sâdık Hîdayet'in hayatı, eserleri ve eserlerinde işlediği ölüm teması
Sâdik Hîdayet's li?fe, works and the theme of death in his works
  1. Tez No: 328804
  2. Yazar: MİTAT ÇEKİCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHAD EMİRÇUPANİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Meşrutiyet, kısa öykü, ölüm, Constitutional Monarchy, short story, death
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmanın amacı; Sâdık Hîdâyet ve eserleri hakkında bir araştırma yapmaktır. Çalışma giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Bu sebeple çalışmanın giriş kısmında Meşrutiyet dönemi sonrası edebiyatı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.Birinci bölümde Çağdaş İran Edebiyatı?nda Kısa öykü ve İran Edebiyatı?nda Kısa Öykü Yazarlığının belli başlı temsilcileri hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.İkinci bölümde Sâdık Hîdâyet?in hayatı, eserlerinin isimleri ve edebi kişiliğihakkında bilgi verilmiştir.Üçüncü bölümde Sâdık Hîdâyet?in eserlerinin genel bir tanıtımı ve eserlerinde ele aldığı ölüm teması verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to make a research about Sâdık Hîdâyet and his works. The study consists of an introduction and three chapters. For this reason, it is tried to provide give information about the literature after the Constitutional Monarchy Revolution in the introduction to the study.In the first chapter, Contemporary Iranian Literature (short story) anh the chief representatives of short story authorship in Iranian Literature have been submitted.In the second chapter, it is informed about the life of Sâdık Hîdâyet, his works' names and his literary personality.In the third chapter, a general presentation of Sâdık Hîdâyet's works and the death of theme in his works.