Hatay'da yayılış gösteren endemik Cephalaria amana Rech. fil. türünün bitki toprak ilişkisi
Soil-plant relationship of endemic type Cephalaria amana Rech. fil. distributed in hatay
  1. Tez No: 329510
  2. Yazar: ŞAYESTE GÜLYANAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. VOLKAN ALTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Otekolojik, endemik, bitki, toprak, Hatay, Autoecological, endemic, plant, soil, Hatay
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Dipsacaceae üyesi taksonlarından Cephalaria amana Rech. fil. üzerinde 2009-2011 tarihleri arasında gerçekleştirlmiş bu otekolojik çalışma bitkini dağılım gösterdiği habitatların biyoklimatik, edafik, topoğrafik, biyotik gibi bazı özelliklerinin belirlenmesi ve bitki toprak ilişkilerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır.Çalışma esnasında çeşitli analizler; Scheibler metodu, yaş yakma metodu, Kjeldahl metodu, Olsen metodu kullanılarak ve kalsimetre, spektrofotometre, Alev fotometresive ICP cihazları ile gerçekleştirilmiştir. Bulduğumuz sonuçlar mercek altına alınarak irdelenmiş ve yorum yapılmıştır. ayrıca endemik olan bu bitki populasyonunun korunması ve geliştirilmesi için öneriler sunulmuştur.2012, 67 sayfa
Özet (Çeviri)
This autoecological study was relaized between 2009-2011 on Cephalaria amana Rech. fil. that member the Dipsacaceae family and it aimed to find out bioclimatic, edaphic, topografic, biotic etc. characteristics of the habitats they distrubute. In addition, it aimed to explore the plant-soil relations of them.Various analysis were relaized by follwing the Scheibler method, Wet-Ashing method Kjeidal method, and Olsen method and by using the Calcimeter Spectrophotometer, Flamephotometer and ICP apparatus during study. All of the results obtained were considered and these resuts were commended. In addition some suggestions were brought for protection and development of this population.2012, 67 pages