Kuantum süper vektörlerin toplamı ve diferansiyel geometrisi
Addition of quantum super vectors and it?s differantial geometry
  1. Tez No: 329670
  2. Yazar: İSHAK AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kuantum süper düzlem, kuantum süper vektör, q-deformasyon, Hopf cebiri, diferansiyel hesap, Quantum super plane, quantum super vector, q-deformation, Hopf algebra, differential calculus
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu çalışmada, iki kuantum süper vektörün toplamı göz önüne alınmış ve toplam vektörünün bir kuantum süper vektör olması için gerekli şartlar araştırılmıştır. Elde edilen yapının bir Hopf cebiri yapısına sahip olduğu gösterilmiştir. Daha sonra, bu yapının diferansiyel geometrisi kurulmuştur. Son olarak, elde edilen yapılar, uygun bir ?- matrisi verilerek, tekrar ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the addition of two quantum super vectors was considered and the necessary conditions were investigated for the addition to be a quantum super vector. It?s shown that the obtained structure has a Hopf algebra structure. After then, differential geometry of this structure was set up. Finally, the obtained structures were get again with a convenient ?-matrix.