Sanatlar arası etkileşimde Vasili Kandinski ve Arnold Schoenberg
Interaction between arts Wassily Kandinsky and Arnold Schoenberg
- Tez No: 331084
- Danışmanlar: DOÇ. BURAK BASMACIOĞLU
- Tez Türü: Sanatta Yeterlik
- Konular: Güzel Sanatlar, Müzik, Sanat Tarihi, Fine Arts, Music, Art History
- Anahtar Kelimeler: Kandinski, Schoenberg, Müzik, Resim, Sanat, Kandinsky, Schoenberg, Music, Painting, Art
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu çalışma, 20. yüzyılın kendi dallarında en büyük sanatçılarından olan Vasili Kandinski ve Arnold Schoenberg'in hayatlarını, eserlerini, yaratıcılıktaki dehalarını anlatmakta ve iki farklı sanat dalı olan müzik ve resmin birbirinden nasıl etkilendiğini gözler önüne sermektedir. Vasili Kandinski ve Arnold Schoenberg'in hayatları ve eserleri tarihsel süreçleriyle ele alınmış ve iki ustanın 20. yüzyıl sanat akımlarına katkıları anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study explains the lives, pieces, creative brilliance of Wassily Kandinsky and Arnold Schoenberg whom were the most important artists in their fields of art during the 20th century and brings how two different fields or art -music & painting- were influenced from each other to light. The lives and pieces of Wassily Kandinsky and Arnold Schoenberg were described in their historical context and their influence on the 20th century art movements were stated.