Sosyal medyanın yazılı basında gündem oluşturmadaki rolü (Örnek çalışma twitter)
The role of social media in setting of press's agenda: Twitter case
- Tez No: 331888
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATMA KAMİLOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, Mikroblog, Twitter, Gündem belirleme
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Günlük yaşantımızda her an birçok olay meydana gelmektedir. Bu olaylardan hangisi ve ya hangilerinin kamuoyunun bilgisine sunulacağına ve gündemde tutulacağına medyada eşik bekçileri olarak adlandırılan medya profesyonelleri karar vermektedir. Sosyal medya diğer medya profesyonellerinin varlığını fark etmesi ile günümüzde tüm haber ağlarını etkileyen bir güç olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğu zaman sosyal medyanın gündeme almadığı olaylar, halkın da gündemine girmeyip, üzerinde tartışılmayan değerlendirilmeyen, eleştirilmeyen konular olmaktadır. Bu bağlamda araştırmanın amacı sosyal medyadaki en önemli ağlardan biri olan Twitter?in yazılı basına kaynak olmadaki rolünün belirlenmesidir. Çalışmayı kapsayan 3 aylık süre içerisinde tiraj bazında ilk beş sırada yer alan gazeteler incelenmiş ve Twitter kaynaklı haberler araştırma kapsamına alınmıştır. Böylelikle Twitter?in yazılı basında gündem oluşturmadaki rolü ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
Many events occur in every moment of our daily life. Which of these events to be presented to the public and which ones are on the agenda and launched the media watchdogs called on media professionals to decide threshold. With other media professionals to realize the existence of social media today emerges as a force that affects all the news networks. Most of the time does not receive the agenda of social media events, not to go on the agenda of the people, are not considered contentious, uncritical affairs. In this context the aim of the present study is one of the social media networks, Twitter's most important to determine the role as being the source of the written press. Covering work on the basis of the first five in the 3-month period of circulation, Newspapers and borne on Twitter News research were covered. Thus, Twitter's role in creating of agenda the print media enshrine. Key Words : 1. Social Media 2. Microblog 3. Twitter 4. Agenda setting