Rough analizin temel kavramları
Some basic ideas of rough analysis
- Tez No: 332039
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ŞENGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yakınsaklık, kaba yakınsaklık, kaba süreklilik, kaba sabit nokta teoremi, konvekslik, Convergence, rough convergence, rough continuity, roughly fixed-point theorems, convexity
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
Bu tez çalışmasının birinci bölümünde kaba analizin gelişiminden bahsedilmiştir. İkinci bölümünde, klâsik anlamda normlu uzaylarda yakınsaklık, süreklilik ve sabit nokta teoremleri hakkında özet bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümünde kaba yakınsaklık ve kaba süreklilik hakkında temel tanım ve teoremler verilmiştir. Dördüncü bölümünde kaba sabit nokta teoremleri ve kaba konvekslik hakkında bilgiler sunulmuştur. Beşinci ve son bölümde sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first section of this thesis, progres of rough analysis have discussed. In the second section, convergence, continuity and fixed-point theorems of in normed spaces in the classical sense have about summarized briefly. In the third section, the basic definitions and theorems about rough convergence and rough continuity have given. In the fourth and last section, the information about rough fixed-point theorems and rough convexity have present. In the fifth and last section, conclusions and recommendations have given.