Elektromagnetik alanların sinir hücreleri ile etkileşiminin sayısal yöntemlerle incelenmesi
Research of interaction between neurons and electromagnetic fields by using numerical methods
- Tez No: 332816
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET KIZILAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektromagnetik Alanlar ve Dalgalar, Sinir Hücreleri, Antenler, Kitle İmha Silahlar, Beyin Kontrol Cihazları, Electromagnetic Fields and waves, neurons, active denial systems, antenna, mind controllers
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Günümüzde kablosuz teknoloji, kablolu teknolojiden çok daha önemli hale gelmiştir. Yaşadığımız her metrekare?de cep telefonlarından, radyo?lardan, TV?lerde, kişisel bilgisayarlarımızdan, kapalı devre güvenlik sistemlerinden, kablosuz internetten, uydu teknolojisinde ve baz istasyonlarında kullanılan cihazlardan yayılan elektromagnetik alanlarla doludur. Yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen bu teknolojinin bir yandan günlük hayata yarar sağlayıcı özellikleri geliştirilirken, öte yandan da zararlarıyla gündemdedir. Özellikle insan sağlığı konusunda literatürde birçok bildiri, araştırma ve makale mevcut. Bunun yanı sıra sağlık sektöründe tanı ve tedavi amaçlı geliştirilen ya da araştırma aşamasında olan örnekler gündeme gelmektedir. Çünkü tıptan askeri sistemlere kadar, Elektromagnetik Alanlar Teorisi limitsiz bir uygulama alanına sahiptir. Tüm bunların yanı sıra elektromagnetik yöntemlerle beyin kontrolü ve kitleleri kontrol altına alabilme üzerine Aktif İnkar Teknolojisi çalışmaları da bilinmektedir. İnsan vücudunun temel sinirsel haberleşme birimlerinden olan sinir hücreleri bahsettiğimiz tüm bu gelişmelerde başrol oyunculuğu üstlenmektedir. Gerek sağlık sektöründe, gerekse elektromagnetik beyin kontrolü ve kitle kontrollü silah ve düzeneklerde sinir hücresi büyük önem taşımaktadır. Çünkü vücudumuz sinirsel xiihaberleşme yapısının temel öğesidir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bu çalışmamızda elektromagnetik dalgaların sinir hücreleri ile etkileşimini inceleyecek, ayrıca sinir hücresini anten benzeri modelleyecek ve sinir hücrelerinin davranışlarının nasıl olduğunu gözlemleyerek ve sonuçları yorumlamaya çalışacağız.
Özet (Çeviri)
Today, wireless technology has become much more important than the wire technology. Every part of our daily life, every square meter is full of with electromagnetic fields that are created by mobile phones, wireless internet modems, satellite communication systems and base stations. Although, this indispensable technology presents many facilities, it also has some drawbacks. There are many researches especially about human health issues. On the other hand, in medicine, this technology has many examples that are being used or on research process. From medicine to military systems, Elektromagnetic Fields Theory has limitless range of information. Also there are countless researches in many different areas about this technology. For instance, there are (confidential or not) researches about mind controlling and Active Denial Systems that defuse crowds. Neurons which are so important for human body?s neural communication are the leading actors of these technologies that are mentioned above. For both medicine and mind controlling or ADS examples, neurons are extremely important. In this research, we examine the interaction between electromagnetic fields and neurons and also we xivwill examine neuron as an example of an antenna. According to the results, it?s aimed to understand, observe and interpret the interaction precisely.