Israel's and İsraeli's perception of settlements and the peace process
İsrail ve İsraillilerin yerleşim algısı ve barış süreci
- Tez No: 333770
- Danışmanlar: PROF. DR. BERDAL ARAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Palestine, Israel, Settlements, Peace Process, Settler, Human Rights Violations
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
İsrail-Filistin çatışması uluslararası ilişkiler alanındaki temel tartışma konularından birini oluşturmaktadır. İşgal Altındaki Filistin Topraklarında inşa edilen yerleşimler barış süreci önündeki en önemli engellerden biri olarak görülmektedir. Bu tez, yerleşimlerin zihni alt yapısına ve yerleşimcileri motive eden saiklere ışık tutma çabasındadır. Tez, İsrail?in ve İsraillilerin Filistin ve Filistinlilere dair algısını inceledikten sonra, yerleşimlerin barış süreci üzerindeki etkisine dair bir sonuca ulaşmaya çalışacaktır. Anahtar KelimelerFilistin, İsrail, Yerleşimler, Barış Süreci, Yerleşimci, İnsan Hakları İhlalleri
Özet (Çeviri)
Israeli-Palestinian conflict constitutes one of the main discussion fields in international relations. The settlements in the Occupied Palestinian Territories are generally perceived as the most formidable obstacle to the peace process. This dissertation has endeavored to shed light on the settlement mentality, motivations of settlers and main influences on them. After focusing on Israel?s and Israelis? perception of settlements, the thesis is going to try to reach a conclusion about the impact of settlements on the peace process and so on the future of the peace process.