Özelleştirmenin bütçe açığı üzerindeki etkisi
Effects of privatizations on budget deficit
- Tez No: 333791
- Danışmanlar: PROF. DR. CÜNEYT KOYUNCU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Özelleştirme, bütçe açığı, büyüme, enflasyon
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu çalışmada özelleştirme ve bütçe açığı arasında nasıl bir ilişki olduğu araştırılmıştır. İlk bölümde özelleştirmenin tarihi incelenerek günümüze kadar nasıl geldiğinden bahsedilmiştir. Daha sonrasında ise Türkiye?deki ve dünyadaki özelleştirme uygulamalarına incelenmiştir. İkinci bölümde ise bütçe açığı, bütçe açığının nedenleri ve bütçe açığının finansmanından bahsedilmiştir.Bütçe açığı ve özelleştirme arasındaki ilişkiyi belirlemek için bazı kontrol değişkenlerde literatür taranarak belirlenmiştir. Bu kontrol değişkenler enflasyon ve büyümedir. Çalışmamızın sonunda ise yapılan analiz yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study investigated the relationship between privatization and the budget deficit. By examining how to present tha date mentioned in the first chapter of privatization. Afterwards, privatization practices in Turkey and around the world were examined.In the second part, the budget deficit financing of the budget deficit and the budget deficit of the reasons mentioned.To determine the relationship between the budget deficit and privatization of some of the control variables for the model of literature were created. These control variables are inflation and growth. At the end of this study confirmed that the effect of privatization on the budget deficit. Key WordsPrivatization, budget deficit, growth, inflation.