Kesirli İntegro Diferansiyel Denklemlerin Nümerik Çözümleri ve Uygulamaları
Numerical Solution of Fractional Integro Differential Equation and Application
  1. Tez No: 334393
  2. Yazar: AYŞE ANAPALI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA GÜLSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kesirli Taylor Polinomları, İntegro-diferansiyel denklemler, Taylor Sıralama Metodu, Sıralama Noktaları, Fractional Taylor Polynomials, Integro Differential Equations, Taylor Collocation Method
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş kısmına yer verilmiş ve ikinci bölümde ileriki bölümlerde kullanılacak olan kavramlar açıklanmıştır. Üçüncü bölümde, kesirli lineer ve kesirli integro diferansiyel denklemleri, kesirli Taylor polinomları cinsinden çözmek için ?Kesirli Taylor Sıralama Yöntemi? adlı yeni bir yöntem sunulmuştur. Dördüncü bölümde sunulan bu yöntem yardımıyla bahsedilen tip denklemler için örnekler çözülmüş, bu örneklerin hata analizleri yapılmıştır. Beşinci bölümde de örneklerin hata analizlerinin incelenmesi ile yöntemin kullanılabilir olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of five chapters. The first chapter is devoted to introduction and second chapter is necassary definitions which will be needed for later use. Original results are contained third and fourth chapter. In the third chapter, a new method called?Fractional Taylor Collocation Method? for the fractional Taylor polynomialsolutions of fractional linear and fractional integro-differential equations is presented. In the fourth chapter, examples of these kind of equations is solved, error analysis is done and graphics are drawn. In the fifth chapter we conclude that this method works good.